Vår garanti för husbil och husvagn – investera tryggt hos oss

Vår garanti för husbil och husvagn

Efter över 40 år i bil- och motorbranschen vet vi hur viktigt det är att kunna erbjuda ett tryggt köp. Speciellt när du väljer begagnat. För oss betyder det att du ska kunna lita på att det fordon du har bestämt dig för motsvarar både det pris du betalar och lever upp till de förväntningarna du har. Därför lämnar vi alltid garanti till våra köpare. Vad garantin innebär skiftar beroende på modell, hur gammalt fordonet är, hur konditionen ser ut och hur långt fordonet gått. Välkommen till ett säkert köp hos oss!

Vad innebär konsumentköplagen när jag köper husvagn eller husbil?

När du köper ett fordon av oss är du alltid skyddad av konsumentköplagen. Den gäller för alla bilhandlare. Väljer du dock att köpa privat, blir skyddet mycket sämre och möjligheten till garanti försvinner helt. Konsumentlagen är tvingande. Det innebär att vi som bilhandlare inte får ge dig sämre villkor än vad lagen säger. Du har till exempel alltid rätt att reklamera ett fel i tre år efter köp.

Tänk på att det är enligt lagen frivilligt att lämna garanti på en husbil eller husvagn. Det ingår inte automatiskt på ett köp av ett begagnat fordon. Det är dock självklart för oss att ge dig både trygghet och säkerhet när du gör en så pass stor investering som det är att exempelvis köpa en husbil. En garanti innebär att vi som lämnar garantin ansvarar för bilens funktion eller en viss egenskap i bilen under en viss tid. Vi bygger garantin på husvagnens eller husbilens kondition och skick. Du är alltid välkommen att ställa frågor kring garantin och få ytterligare information om vad som gäller.

När gäller inte garantin:
Om du har varit oaktsam.
Om skadan uppkommit på grund av en olycka.
Om skadan uppstått på grund av vanvård.
Om skadan uppstått för att skötselråd eller anvisningar inte följts.

Vilka kontroller görs innan en husvagn eller husbil säljs?

Alla bil- och motorhandlare har sina rutiner och regler. Hos oss kontrolleras alla fordon som vi ska sälja av en kunnig mekaniker. Det innebär att vi kollar motorn, kamrem och eventuella fuktproblem i husbilen. Vi kontrollerar också köksdelen såväl som toalett. Detsamma gäller för husvagn, men här tittar vi också mycket på handbromsens funktion och kontrollerar så att det inte finns risk för fukt- och mögelangrepp. Det gör att du som köpare får ett fordon som är minutiöst granskat av fackmän. Jämfört med att köpa privat är detta en stor fördel för dig som vill veta vad du köper och vill betala för kvalitet.
Kontakta oss om du vill ha hjälp med förmedling av husbil, husvagn eller motorcykel.​​​​​​​
Skicka ett meddelande nedan!