Fördelar med husbilslivet i Sverige

Husbilsliv i Sverige

Sverige är fantastiskt! Med husbil eller husvagn kan du ta dig vart som helst i vårt avlånga land. Precis när det passar dig är det bara att packa vagnen och husbilen och ge sig ut på vägarna. Det är en sommarstuga du kan ta med, men du behöver aldrig klippa gräset eller måla om staketet. Med husbil och husvagn kan du istället njuta av det enkla livet och unna dig nya upplevelser varje dag.

Campingliv

Med en husbil och en husvagn har du alltid en bostad med dig. Du behöver inte betala för hotellnätter och du kan flytta dig precis när som helst. Husbilen är bättre för dig som vill se mer, och husvagnen mer för dig som vill vara längre tid på en samma plats. Men både husvagn och husbil ger dig naturupplevelser och frihet. I Sverige finns det ett stort antal campingplatser där du kan stanna, både campingplatser med hög standard och det som kallas vildmarkscamping. Ett bra tips som kan vara bra att ha med sig för dig som inte är en van campare:

  • Utnyttja alla förvaringsutrymmen och packa smart. Se till att ingen packning kan åka runt i bilen eller husvagnen när du kör.  
  • Kör kortare turer i början för att se vad du behöver i packning och vad som inte behövs.
  • Se alltid till att gasolen är påfylld och fungerar.
  • Skaffa nivåklossar till husvagnen så att du alltid får en vagn som står jämnt.
  • Det är alltid bra att ha en extra kylbox som går på el.
  • Extra vattendunkar och en eller två rejäla ficklampor är bra att ha.
  • Fundera på om du behöver larm i husbilen eller husvagnen. Det ger extra skydd mot inbrott.

Fördelar med husbil

Husbil är frihet och gör det enkelt att ta sig både på smala och lite oväntade vägar som att besöka större städer. Det är bekvämt att resa med husbil och körningen är enklare än med husvagn. Du slipper krångliga parkeringar och behöver aldrig ställa av husvagnen för att kunna få rörlighet på ditt semestermål. Husbilar håller sitt värde och idag finns det en rad märken med kvalitet som gör att en begagnad husbil är en riktigt bra affär och rolig att köra. Upptäck hur enkelt det är att få se mer av världen med hjälp av husbil genom att välja ett begagnat fordon. Hos oss hittar du kunskap och erfarenhet som gör att du kan köpa tryggt och säkert.

Vill du veta mer om våra husvagnar, husbilar och motorcyklar som just nu är till salu?

Hur många campingplatser finns det i Sverige?

Det finns både campingplatser som är ansluta till SCR Svensk Camping och det finns fristående campingplatser. Inom SCR Svensk Camping finns företag som tillsammans erbjuder 75 000 campingtomter och 9 000 stugor över hela landet. Fristående campingplatser varierar men runt 550 campingar och 600 ställplatser är en god uppskattning. Det finns både appar och webbsidor som kan hjälpa till i sökandet efter den optimala campingplatsen:

SCR Svenska Camping
Freedomtravel.se
Husvagn.se

Vad är en ställplats?

En ställplats är en plats där du kan stå för en eller två nätter. Det är en plats för en kort tids övernattning. På en campingplats kan husbilar och husvagnar ställas upp under långa perioder och där finns det också oftast faciliteter som el, vatten, dusch och toaletter.