Att köpa husbil och skapa nya äventyr

Att köpa husbil i Lindesberg

Med husbil blir ledig tid lättare fylld av upplevelser. Du kan enkelt ta dig ut i landet och hitta smultronställen att campa utan större ansträngning. Det är bara att sätta sig i bilen och dra iväg. Att semestra på vägarna blir bekvämare och enklare med husbil, och för dig som väljer att köpa begagnat får mycket husbil för pengarna. Hos oss handlar du säkert och tryggt eftersom du endast hittar kontrollerade och genomgångna husbilar med garanti. Välkommen till Tennisgatan 5 i Lindesberg!

Hur mycket kostar en begagnad husbil?

Det beror helt på modell och storlek på vagnen, men rent generellt är en begagnad husbil mer prisvärd än en ny. Du slipper värdeminskningen och om du sköter din husbil väl bevaras värdet.

Varför ska du köpa husbil hos oss?

Marknaden för begagnade bilar är stor, men att köpa tryggt är inte alltid enkelt. Hos oss hittar du fordon som är genomgångna av en rutinerad mekaniker som har bytt kamrem och sett över motorns kondition. Du får en bil som är kontrollerad för fukt och mögel, och som du vet att både köksdel och toalettdel fungerar utan anmärkning. Det ger dig en husbil som motsvarar det värde du investerar i den, samtidigt som den är klar att ge sig ut på vägarna. Du har också möjlighet att få en långsiktigt rimlig finansiell lösning genom vårt mångåriga samarbete med Santander bank

Vilken husbil passar dig?

Många funderar på vilken husbil de inte ska köpa, och att ha oro inför att göra ett felköp är inte ovanligt. Att investera i en husbil handlar inte bara om pengar, det handlar också om att få ett roligare liv och en bättre fritid. Ta därför god tid på dig att fundera igenom vilken typ av husbil som passar dig och landa i vad du vill ha din husbil till. Det finns en rad frågor du kan ställa dig för att ringa in vilka behov du har och hur dessa kan matchas mot rätt husbil:

  • Hur mycket vill du vara på vägarna? Köregenskaper kan vara viktigare ju längre sträckor du kör och ju längre perioder du vill leva husbilsliv.
  • Hur mycket yta behöver du – och hur många personer ska vara i husbilen? Här kan det vara viktigt att titta på sovbäddar och förvaring.
  • Är det en husbil du behöver – eller är vancamper eller plåtis en bättre modell? Återigen, fundera på hur mycket du vill använda husbilen och hur bekvämt husbilsliv du vill leva.
  • Vad behöver du ha med dig? Många vill kunna lasta cyklar, kanoter och annan utrustning i husbilen. Det påverkar vilken modell du ska köpa.
  • Är en ny husbil bäst – eller kan en begagnad vara en bättre affär? Med tanke på hur andrahandsmarknaden ser ut och hur stabilt andrahandsvärdet är på välskötta husbilar så finns det stor möjlighet att få mycket husbil för pengarna om du väljer begagnat.

Hur mycket kostar det att äga en husbil?

Du behöver räkna med kostnader för skatt. Tänk på att reglerna för husbilar med malusbeskattning (förhöjs fordonsskatt) ändrades 2021, vilket kan påverka kostnader för påställning och avställning.

Husbilen behöver också en försäkring. Du kan välja mellan hel-, halv- och trafikförsäkring. Du ska alltid ha en trafikförsäkring när husbilen rullar på vägarna, och med tanke på den investering som en husbil är rekommenderar vi att du tittar på en helförsäkring. Då har du ett skydd som både kan täcka semesteravbrott, personliga saker och skador i husbilens bodel. Se till att jämföra olika försäkringsbolags villkor noggrant innan du bestämmer dig.

Gör också en budget för husbilens parkering och förvaring. Du behöver räkna med att ha en vinterförvaring där bilen åtminstone står under tak, helst ska den stå inomhus för att skyddas mot fukt och väderslitage.

Till sist, men inte minst, räkna igenom hur mycket bränslekostnader husbilen innebär, så att du har möjlighet att göra alla de äventyr du vill.
Kontakta oss om du vill ha hjälp med förmedling av husbil, husvagn eller motorcykel.
​​​​​​​

Vi ger dig en enkel försäljning och:
Marknadsför ditt fordon i alla våra kanaler.
Tar hand om eventuella köpare och presenterar fordonets fördelar. Ser till att allt går korrekt till vid själva köpbeslutet, säljavtal och överföring av köpesumma.
​​​​​​​
Skicka ett meddelande nedan!